Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Помилки та міфи про заправку картриджів

14.06.2024

Помилки та міфи про заправку картриджів

Багатьом знайома ситуація, коли фарба в принтері (струменевому чи лазерному) закінчується в найневідповідніший момент. Тільки-но ви збиралися зробити копію або роздрукувати документ, як пристрій починає блимати всіма індикаторами і вперто відмовляється працювати далі.

При спробі розібратися часто виявляється, що виробник не дає споживачеві вибору - необхідно купити лише оригінальний картридж (ми зараз не говоримо про СНПЧ). У деяких випадках дешевше купити новий принтер, ніж один витратний матеріал для нього.

Єдине, хоча і не зовсім "легальне" з точки зору виробника рішення в такому випадку - спробувати заправити картридж. За певних навичок це можна зробити і вдома власноруч, інструкцій в інтернеті багато, але така процедура все ж таки вимагає професійного підходу (докладніше про це поговоримо нижче).

Причини невдоволення компаній, що виробляють друкувальні апарати, цілком зрозумілі – повторне використання одного й того самого картриджа означає пряму втрату прибутку, оскільки користувач не купує новий.


Щоб зламати звичку перезаправляти картридж, виробники залучають маркетологів-міфотворців, які впевнено й переконливо розповідають про всілякі неприємні наслідки такої дії.

Настав час дізнатися правду про те, наскільки це справді "страшно". Якщо небезпека є, ми обов'язково про це зазначимо. Для прикладу розглянемо звичайний лазерний принтер.

Заправка картриджа призведе до поломки пристрою

Перший «залізний» аргумент на користь обов'язкової купівлі нового картриджа – будь-яке несанкціоноване втручання у конструкцію з боку некваліфікованого користувача призведе до серйозних помилок у роботі або повному виході принтера з ладу.

Заправка картриджа

Так, це можливо, але для цього потрібно постаратися. Якщо ви хвилюєтеся, то для уникнення подібних ситуацій варто звернутися до майстра. Наприклад, у компанію "Любе-Плюс". Фахівець професійно заправить картридж, що дозволить вашому пристрою знову працювати без жодних проблем. Запорукою успіху є знання, досвід, навички, спеціальні інструменти та матеріали.

Некваліфіковане втручання може спричинити помилки, які затримають відновлення працездатності принтера або БФП:

  • використання неправильного тонера: необхідно знати сумісність з конкретною моделлю, оскільки тонер відрізняється за температурою плавлення і запікання;
  • тонер низької якості невідомого виробництва може знизити якість друку (в кращому випадку);
  • можливі механічні пошкодження під час розбирання або встановлення картриджа (зламані засувки, фіксатори тощо).

Щоб уникнути цих помилок, варто звернутися до спеціалізованого сервісного центру.

Заправка різко зменшить якість друку

Чи може після заправки погіршитися якість друку (недостатня інтенсивність кольору, пропуски, смуги, плями тощо)? Так. Але чи це єдиний можливий сценарій? Ні.

Для збереження високої якості друку необхідна професійна робота майстра. Він використовує якісний тонер у потрібному обсязі та спеціальні інструменти. Якщо картридж був у нормальному стані, після заправки принтер знову друкуватиме як новий. Різниці ви навіть не помітите.

Картриджі, заправлені повторно, шкодять середовищу та здоров'ю


Тонер складається з летких частинок, які можуть осідати в легенях, тому заправляти картридж удома небезпечно – можна випадково вдихнути цю речовину.

Майстер проведе всі роботи з дотриманням правил безпеки, використовуючи спеціальне обладнання та захисні засоби. У такому випадку ні вам, ні йому, ні довкіллю нічого не загрожує. Додатково, професіонал знає, як правильно утилізувати відходи тонера, що мінімізує негативний вплив на природу.

Тонер картриджа

Пристрій просто не побачить оновлений картридж

Таке може трапитися, якщо не звернути увагу на електронну начинку принтера або картриджа, що часто роблять самоучки. Вони можуть навіть не знати, що потрібно замінити або обнулити захисний чіп картриджа або повністю перепрошити пристрій, щоб він знову працював після заміни тонера. Професіонали сервісних центрів знають, як правильно вирішити ці проблеми.

Загальний висновок: заправити принтер повторно не лише можливо, але це також може значно заощадити ваші кошти. Чи можна це зробити самостійно? Так, але є ризик виникнення проблем. Оптимальний варіант – звернутися до кваліфікованих фахівців сервісного центру. Крім того, ця послуга є доступною для будь-якого бюджету.

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
32 + ? = 42
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{
Лицензия недействительна
Скрипт интернет-магазина Okay