Будь завжди на ходу! Автомобільні пускові пристрої за вигідними цінами Переглянути

Тріщить принтер, що робити?

21.06.2024

 Тріщать принтер

Якщо під час друку на принтері або БФП чути гучний тріск, це може свідчити про наявність механічних ушкоджень. Спробуйте визначити причину цієї несправності або зверніться до сервісного центру для додаткового технічного обслуговування. Нижче наведені деякі з найпоширеніших причин виникнення цієї проблеми.

Потрапляння сторонніх предметів усередину корпусу

Через необережність користувача, скріпки, кнопки та інші сторонні предмети можуть потрапити всередину принтера.

Якщо використовується неоригінальний картридж, через неповну сумісність дрібні деталі можуть зламатися і потрапити в один із рухомих механізмів принтера.

У випадку, якщо щось потрапило всередину принтера, можна помітити викривлення друкованого валу, відсіку для подачі паперу тощо. Однак, для усунення несправності необхідно частково розібрати пристрій і ретельно перевірити всі рухомі частини.

Важливо! Не вмикайте пристрій і не друкуйте на ньому, поки сторонній предмет не буде виявлено. Чим довше принтер працює, тим більша ймовірність пошкодження внутрішніх компонентів (шестерні, фотоелемент, вал), що може призвести до дорогого ремонту.

Вихід з ладу однієї з шестерень усередині принтера

У принтерах використовують невеликі пластикові шестерні. Згодом їх зуби зношуються. Якщо таке сталося, необхідно знайти несправну запчастину. Для цього доведеться розібрати пристрій, щоб отримати доступ до блоку із шестернями. Зазвичай стерті зуби добре видно.

Зламані шестерні

Для вирішення проблеми можна зробити зліпок із справної шестерні потрібно розміру і відновити зіпсовану з цього зліпку із застосуванням епоксидної смоли. Або залишається замовити готову деталь.

 

На що ще можна звернути увагу:

  • Деформація корпусу. Спробуйте трохи натиснути на корпус принтера в місці, де чути тріск. Якщо звук зникне, це означає, що деформувалася пластикова частина корпусу. Щоб вирішити цю проблему, активуйте тихий режим за допомогою кнопок керування на принтері (наявний не на всіх моделях). Це зменшить кількість обертів і уповільнить подачу листів, що повинно усунути тріск під час роботи. Швидкість друку знизиться, але принтер працюватиме значно тихіше.
  • Вихід з ладу картриджа. Якщо зламаний магвал або ракель, або зносився пластик, можуть виникати тихі тріск або скрип. Цю проблему можна вирішити заміною картриджа на новий.
  • Несправність головного двигуна. Якщо двигун принтера несправний, його потрібно замінити на новий.
    Двигун принтера
  • Не обертається фотобарабан. Перевірте, чи обертається фотобарабан. Для цього, можливо, доведеться розібрати картридж. При необхідності замініть фотобарабан на новий.
    Фотобарабан принтера

Ремонт принтерів Львів

Якщо ви знаходитесь у Львові або області, рекомендуємо замовити ремонт принтера у компанії Любе-Плюс. Ця компанія відома своєю професійністю та високоякісним обслуговуванням. Фахівці Любе-Плюс швидко та ефективно діагностують і усувають будь-які несправності вашого обладнання. Завдяки багаторічному досвіду та сучасним технологіям, вони забезпечують надійний ремонт і довготривалу роботу вашої техніки.

Контакти 

Сподобалось? Поділіться з друзями!

Коментарі до запису
Дивно, але ніхто не залишив жодного відгуку.
Ви можете стати першим!
Написати коментар
31 + ? = 37
X
shipping Цей товар знаходиться на складі нашого партнера! Наявність та термін доставки уточнюйте у менеджера. Після поступлення ціна може відрізнятися!
{
Лицензия недействительна
Скрипт интернет-магазина Okay